gambar sebelum makan tak sempat snap. kalau i buat lagi mee ni, boleh la snap. this is my second attempt, and it's super duper fast.
ingredients:-
5 biji bawang putih
halia
3 biji cili kering (potong dua)
isi ayam
sayur sawi (i tambah)
6 biji cendawan shitake kering(rendam dengan air panas sampai lembut, lepas tu potong 2)
lada hitam
3 tbsp kicap cair
2 tbsp oyster sauce
1 tbsp kicap pekat
1 tbsp tepung jagung (mix with water)
minyak bijan
mee kering (rebus sampai lembut & toskan)
method:-
1. tumis bawang putih, halia + cili kering.
2. masukkan ayam
3. masukkan 2 cawan air.
4. masukkan cendawan.
5. masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air.masak hingga kuah mendidih.
6. masukkan lada hitam mengikut tahap pedas yang disukai.
7. renjiskan sedikit minyak bijan. (lupa mau letak)
8. last sekali baru saya masukkan sawi. (nak kasik crunchy sket)
tadaaa. siap.
No comments:
Post a Comment