Apsal ntah bersemangat nak masa burger sendiri. this is super easy. so lupakan la daging burger segera yang ada di pasaran, sebab kita boleh buat sendiri kat rumah easily.
Bahan Adaging fresh
2-3 ulas bawang putih
lada hitam
Mixed grilled spices (boleh beli kat kedai yang jual BBQ stuff. kalau takde, boleh jek ganti dengan salt, paprika, black pepper)
seasoning ketchup (saya guna brand maggi. boleh gak substitute dengan lea perrins/worchestire sauce)
Othersbutton mushroom (sliced, and sauteed)
Onion (sliced and sauteed)
cucumber slices
cheese
Chilli sauce
Roti burger (spread some butter & grill)
Method1. Grind (kisar) Bahan A.
2. Menggunakan skill main plastesin masa kecik-kecik, bentukkan beef patties, dengan anggaran saiz cukup untuk ditutup dengan roti burger.
3. Set aside for an hour or two. Or in my case, i marinade satu hari. (Prepare pagi, masak petang)
4. Grilled the beef patty macam masak daging burger biasa.
5. Assemble with your favourite pelakon tambahan. in my case, i serve with cheese, sauteed mushroom, onion & sos cili.
6. Siap.
ps - makan agak comot sebab gedabakkk! :P
No comments:
Post a Comment