Dalam seminggu, mesti masak pasta. Dan pasta ni selalunya dikategorikan sebagai menu penyelamat, tatkala sibuk, etc.
Kids memang suka pasta. Cuma masalahnya, sorang suka tomato based, sorang suka creamy white pasta. Oleh kerana creamy white pasta lebih mudah untuk dibuat, so itulah yang selalu saya masak.
Creamy seafood pasta ni senang bangat. Seafood tu boleh tukar-tukar. Ada sekali tu, bantai pakai salmon. Mak Aiihhhhhh, nyums!
So here goes recipe. Ni sendiri bikin punya.
Bahan-bahan
Bawang besar Holland (hiris nipis)
Salmon (or any seafood/sausages whatever you fancy)
Sliced button mushroom
Cooking cream
1 keping cheddar cheese
garam
black pepper
Spaghetti
Cara-cara
1. Tumis bawang besar dengan minyak zaiton sehingga layu.
2. Masukkan salmon dan masak seketika.
3. Masukkan cream dan gaul rata.
4. Masukkan cendawan & cheese.
5. Perisakan dengan garam & black pepper. Siap.
No comments:
Post a Comment